Hungarian, Philippines

Hamis hableány lettem

Posted by Cat Ramos

This essay, which I did for my Hungarian class, is a celebratory post in anticipation of further easing of travel restrictions, which could mean we will be getting more of our old, wanderlusting lives back. It is also a throwback to my carefree, brave, adventurous self. I so want this girl back.

Egy nap láttam egy videót a Youtube-on, ahol egy hableánynak öltözött nő úszott a tengerben. Hirtelen megjelent néhány delfin és úszni kezdett vele. Ez a csatorna lett a kedvencem és minden nap legalább egyszer megnéztem ezt a videót. Szerintem menő volt az a nő, ezért akartam úszni tanulni, mint egy hableány. Ezzel kapcsolatban sokat kerestem az interneten, hogy hogyan tanulhatnám meg ezt.

Az kiderült, hogy a ‘hableány úszás’ (mermaiding) olyan ‘sport’, ami népszerűvé vált Boracay-szigeten, ami az egyik legnépszerűbb sziget az egész országban nyaralásra. Különösen nyáron nagyon trendi ez a tevékenység és órákon is részt lehet venni a tengerben. Tudtam, hogy meg kell tennem. 

Elmentem Boracayba a húgommal és az unokatestvéremmel a holtszezonban, amikor minden olcsóbb. Ráadásul szinte senki sem volt ott a szigeten. Az volt a probléma, hogy az esős időszak közepén voltunk. Aggódtam, hogy minden úszás tanfolyam elmarad.

Szerencsére volt egy tanárnő, aki még szervezett órákat az esős szezonban. A tanfolyam napján sajnos esett az eső és sok nagy hullám volt a tengerben, ezért veszélyes volt úszni. A tanárnő azt javasolta, hogy halasszuk más napra, amikor nem esik vagy menjünk úszómedencébe, ahol nincs hullám és biztonságban tanulhatok. A végén úgy döntöttem, hogy mégis aznap csináljuk. Mindenesetre itt volt a lehetőség. Jelentkeztem a tanfolyamra, még úgy is, hogy nagyon féltem. Most vagy soha. 

Nagyon meglepődtem, hogy milyen nehéz a hableány uszonya. Mi lenne, ha megfulladnék? De nem kellett volna aggódnom. A tanárnőm türelmesen tanította a technikát és próbáltam úgy úszni, ahogy ő. Nehezen csináltam, mert nem szoktam hozzá az uszonyokhoz. Ő elegánsan úszott, mint egy igazi hableány, én pedig mint egy uszadékfa. Oda-vissza úszott az uszadékfa a medencében…Végül aztán úgy úsztam, mint egy részeg hableány! 

In the pool with my beautiful teacher, Bing
Look at that uszadékfa…

Ezek után megint a tengerpartra mentünk, hogy csináljunk egy fotózást a strandon. 

Nem voltam csalódott amiatt, hogy rossz volt az idő vagy hogy nem tudtam a tengerben úszni. Összefoglalva csodálatos élmény volt. Megtanultam azt, amit akartam és nagyon élveztem az órát. Már várom a napot, amikor a tengerben hamis hableányként úszhatok majd. Talán delfinekkel is.

Sushi time

Facebook Comments

comments

Leave A Comment

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.