Hungarian

Ode to Youtube

Posted by Cat Ramos

I was finally able to attend my first C1 class this week. I had to skip our first day after a sad family crisis.

Fun first topic: social media! This is another homework essay – we have to write about our most favorite social media platform. I was debating among Youtube, Pinterest and reddit, and Youtube eventually won over. In fact, I think I use it for nearly everything – except when I do need other people’s (genuine) feedback, in which case, I use reddit.

Note: Corrections are very welcome!

A kedvenc közösségi média platformom a Youtube.

A Youtube előnyei a következők. A Youtube-on van több mint 31 millió csatorna, ami rengeteg témát lefed, például a történelmet, politikát, kertészkedést, egészséget, sminkelést stb. 

A Youtube-nak több mint 2.3 milliárd felhasználója van és az embereknek különböző céljai vannak, hogy a Youtube-ot használják: szórakozás, oktatás vagy információszerzés. Sok cég használja a Youtube-ot a marketinghez és a munkaerő-felvételhez. 

Én személy szerint a Youtube-ot a nyelvtanuláshoz, edzéshez, varráshoz, bőrápoláshoz és növényneveléshez használom. Egy stresszes nap végén, ha szükségem van valamilyen vicces dologra, mindig találok valamit a Youtube-on. 

Ha iránymutatás vagy információ kell valamiről, a Youtube sokat segít. Azt hiszem, ez nemcsak egy videómegosztó oldal, hanem keresőprogram is, mint a Google.

Ráadásul ingyenesen használhatjuk a Youtube-ot a számítógépen vagy a mobilon. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy regisztráljon, mert a Youtube-on mindenkinek van valami. 

Azonban a Youtube-nak van néhány hátránya is. A Youtube-on az bosszant a legjobban, hogy sok-sok hirdetés van. Néha hirdetések jelenhetnek meg a videó közepén is.

A Youtube-on sok buta vagy furcsa csatorna is van. Számos (amerikai) tartalom készítője tehetségtelen, csak azért népszerű, mert egyébként ismert ember (“famous for being famous”). Láttam egy videót, amiben egy nő panaszkodott és sírt egy órán keresztül, miközben végig gyorskaját evett. A mukbang (koreai téma, nagy evés-ivást jelent) egy másik buta és népszerű videós téma, ami arról szól, hogy a videó készítője sokat eszik és beszél.

Ha szeretnél interaktív online kapcsolatot, a Youtube ehhez nem megfelelő. Általában csak a Like-ok fontosak és a beszélgetések gyakran felszínesek. 

Ez az oldal teljesen megváltoztatta az életemet, mert mióta használom, sokat fejlődött a nyelvtudásom, főleg a kiejtésem. Most már többet tudok a bőrápolásról és a növénynevelésről, és jobb lettem jógában, pilatesben és uszásban is.

A Youtube nélkül nagyon unalmas lenne az életem, különösen a COVID időszakban mentett meg engem. A Youtube az egyik fontos része a napomnak. Nem tudom elképzelni, hogyan tudnék a Youtube nélkül élni.

Facebook Comments

comments

Leave A Comment

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.