Hungarian

A nővérem

Posted by Cat Ramos

Note: Homework for my teacher Petra (3-Oct 2017)

A nővérem neve Carla. A korkülönbségünk csak 11 hónap. Amikor fiatalok voltunk, úgy tűnt, ikrek vagyunk (most már nem). Manilában él a 17 hónapos kislányával. Sajnos a férje most Pápua Új-Guineában lakik és dolgozik mert nem túl jó a fizetés a Fülöp-szigeteken.

Mielőtt férjhez ment, ő építészmérnök volt. Dubaiban is dolgozott néhány évig. Most családanya. Szerintem nagyon nehéz ez a munka, mert nem kaphatsz fizetést és szabadnapot. De azt hiszem, ez a munka megfelel neki. A nővérem nagyon türelmes, kedves és nem önző. Szereti a házimunkát, főleg a főzést. Amikor vele éltem, nem csináltam nagyon gyakran a takarítást, mert ő szívesen csinálta.

Ha van kis szabadideje, szeret olvasni, internetezni, tévézni, rajzolni. Nagyon tehetséges. Imádja at építészetet, és sokat tud róla. Remélem, hogy hamarosan jön Budapestre. Biztos vagyok benne, hogy szeret majd itt lenni a szép épületet miatt.

Nem tudom hogy miért, de utál tornázni és sportolni. Sokszor mondtam neki, hogy érdemes megtanulni úszni, de ő gyáva. Egy héten egyszer vagy kétszer beszélünk Facebook Messenger-en vagy Skype-on. Szeretek vele beszélni, mert ő vicces.

Egy nap nagy részében a babával van. Nem szabad egyedül hagyni a babát, mert biztos sok gondot okozni fog. A múlt héten írt valamit a TV képernyőn színes ceruzával.

A baba olyan vidám, mint a nővérem. Lehet hogy ő nagyon szeret rajzolni.

MY sister and I in that huge FErris wheel in tagaytay. She was only pretending to be scared, of course!
MY sister and I in that huge FErris wheel in tagaytay. She was only pretending to be scared, of course!

 

Facebook Comments

comments

Leave A Comment

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.